Ga naar inhoud

Medewerkers

Overzicht

Medewerkers zijn werkzaam binnen de vestigingen en afdelingen van uw bedrijf. In de software wordt elke medewerker gedefinieerd door een Medewerkercode (personeelscode) en de Naam van de medewerker, en een medewerker is deze direct gekoppeld aan een afdeling.

Menu Medewerkers

Rol

Medewerkers vormen een essentieel onderdeel van uw stamgegevens. Het toevoegen van medewerkers is noodzakelijk voordat u planningen kunt beheren.

Vereisten

Zorg ervoor dat u al minimaal één Vestiging en één Afdeling heeft aangemaakt voordat u medewerkers toevoegt.

Bediening & functies

Het beheerscherm van de medewerkers bevat de volgende bedieningselementen:

  • Weergave filter: In de bovenbalk zit een keuzemenu waarmee u de medewerkers kunt filteren op afdeling.
  • Status filter: In de bovenbalk staan knoppen waarmee u het overzicht kunt filteren op actieve, inactieve en alle medewerkers.
  • Knop Nieuw: In de bovenbalk staat een nieuw -knop waarmee u nieuwe medewerkers kunt toevoegen.
  • Overzicht: In het scherm staat een interactieve tabel waarin u via de kolomkoppen kunt sorteren, filteren en zoeken.

In het overzicht zelf zitten de volgende bedieningselementen:

  • Knop Details: Hiermee kunt u een gedetailleerd overzicht openen.
  • Knop Bewerken: Via deze knop kunt u een item bewerken.
  • Knop Verwijderen: Via deze knop kunt u een item verwijderen.

Opmerking: Bij de server editie van de software kan het voorkomen dat bepaalde elementen niet zichtbaar zijn, dit is namelijk afhankelijk van de rechten die u als gebruiker heeft.

Employees screen


Een medewerker toevoegen

Om een nieuwe medewerker toe te voegen:

  • Selecteer Medewerkers in het linkermenu.
  • Klik op Nieuw.

Knop Nieuw

  • Vul de Medewerkercode en de volledige Naam medewerker in, en selecteer de bijbehorende Afdeling op het invoerformulier.

Medewerker toevoegen

  • Klik op Opslaan.

Een medewerker bewerken

Om het profiel van een bestaande medewerker bij te werken:

  • Selecteer Medewerkers in het linkermenu.
  • Zoek het gewenste item op en klik op Bewerken.

Knop Bewerken

  • Pas de nodige velden aan en sla uw wijzigingen op.

Een medewerker verwijderen

Om een medewerker te verwijderen:

  • Selecteer Medewerkers in het linkermenu.
  • Zoek het gewenste item op en klik op Verwijderen.

Knop Verwijderen

  • Bevestig de verwijdering in het pop-upscherm.

Waarschuwing: Wees uiterst voorzichtig bij het verwijderen van een medewerker. Het verwijderen van een medewerker verwijdert permanent alle gekoppelde planningsgegevens.

Tip: In plaats van het verwijderen van een medewerker adviseren wij om de status in te stellen op Inactief. Hierdoor wordt de medewerker verborgen in actieve overzichten, terwijl alle historische (plannings)gegevens behouden blijven.

See also